nic chyba nie przerośnie mojej skodziny. otóż po ulewie jaka miała miejsce pod koniec lipca w Munster(niemcy), spadło dokładnie 297 litrów wody na metr kwadratowy w ciągu 6-7 godzin. moje autko stało na parkingu, lekko pochylone na prawo. gdy rano wsiadłem by zawieść żonę do pracy, na buty polała mi się woda! cala lewa strona była zalana wodą. co najgorsze, woda dostała się przez kanały wentylacyjne zalewając moduł komfortu, skrzynkę z bezpiecznikami...krótko mówiąc, schrot! dzięki Bogu dostałem kasę z ubezpieczenia i teraz czekam na nową.
O2 FL kłopot z wodą w środku kabiny - pomoc
Zwiń
X
-
Posty przeniesione z innego tematu:
Zamieszczone przez WM66Witam
Po wczorajszym deszczu, mam pod dywanikiem pasażera mokro ( od kierowcy jest ok ), więc musiała się dostać tam woda. Czy ktoś miał taki problem ?? Którędy mogła tam się dostać woda ??Zamieszczone przez Czarna_LKTemat gdzieś już był na pewno poruszany. Albo obudowa filtra jest gdzieś nie szczelna i jak woda spływa to leje do środka albo trzeba wyczyścić podszybie.Zamieszczone przez krzynolCzarna_LK, to nie w O2
WM66, zobacz czy masz od spodu zaślepki plastikowe w podłużnicach pod nogami pasażeraZamieszczone przez WM66krzynol, Jutro sprawdzę czy są, powiem jeszcze że nie po każdym deszczu jest tam mokro, kiedyś też było trochę mokro ale potem problem sam z siebie zniknął ale wczoraj znowu się pojawiła woda już więcej niż wcześniej było.
EDIT: Zajrzyj na swoją skrzynkę e-mail...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
i ja też mam mokro... :evil:->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
kowal 2002, Właśnie to przeczytałem i trzeba będzie tak poszukać problemu, może własnie będzie tak samo jak u niego.
ps; Dzięki za e-mail na pewno się przyda
[ Dodano: Sro 17 Wrz, 14 17:39 ]
U mnie problemem była woda która dostawała się przez drzwi, podobno były słabo uszczelnione.Stara Czarnulka O2 RS - Sprzedana i szusuje po Słowacji.
Nowa Czarnulka O3 RS
Sprzedam - Kabelek VCDS PL 11.11 - PRIV
Komentarz
-
-
W mojej OIIFL miałem ten sam problem,woda dostawała się przez nawiew za filtrem przeciwpyłkowym,jak zdemontowałem filtr i włączyłem nadmuch to miałem mokro w aucie.Kiedy podniosłem maskę to zobaczyłem,że woda nie spływa jak należy,co się okazało odpływy były przytkane.Zdemontowałem nadkola i wszystko udrożniłem i jest ok.Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
Komentarz